RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orion har fått høydeskrekk

Sist oppdatert:
Orion Analyse og analysesjef Stig R. Myrseth har lenge spådd børsoppgang, men nå har analysebyrået fått høydeskrekk, og har nå en god slump kontanter i sin anbefalte portefølje
Orion Analyse var i fjor positivt innstilt til aksjemarkedet, noe som også har vist seg å være svært så riktig.

Men nå begynner Orion å bli betenkt over oppgangen.

Fredag tok analysebyrået ut tre aksjer fra sin anbefalte portefølje, hvor det er ti plasser. De tre som gikk ut var Opticom, Komplett og DnB NOR. Bare én aksje ble tatt inn, nemlig Bonheur.

Dermed står man med 20 prosent av porteføljen i kontanter.

- Det har vært en forrykende vinter på børsen, men vi begynner å få høydeskrekk. Derfor valgte vi å redusere eksponeringen noe i modellporteføljen, skriver Orion i sin morgenrapport mandag.

- Vi er særlig urolige for prisingen av amerikanske aksjer, men på Oslo Børs går det heller ikke tretten på dusinet av de tydelig undervurderte selskapene, heter det.

- Videre preges markedet av omfattende spekulasjon. Mange nye investorer har kommet til i det siste, og risikoviljen er stor. Dette tilkjennegis blant annet av den store appetitten på mindre selskaper som netthandlerne gladelig kaster seg over, skriver Orion, og mener dette er symptomer på overopphetning og innebærer at risk/reward-forholdet har forvitret.

Orion medgir likevel at lave renter og en sterk verdensøkonomi kan drive markedene videre. Men på den andre siden har man trusler som terrorisme, kriger, dollarkrise og lignende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere