RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orion kommenterer IT-aksjer

Sist oppdatert:
Analysehuset Orion er ute med kommentarer på tre IT-aksjer. Her kan du se Orions nye aksjefavoritter
Orion kommenterer utviklingen til tre IT-aksjen i dagens såkalte Børsblikk. Disse aksjene er NextGenTel, Tandberg og Ementor.

Dette skriver Orion om NextGenTel:

- Med en god kundetilvekst i andre kvartal ligger NextGenTel an til å levere et null-resultat i dette kvartalet. Fortsatt sterk konkurranse sammen med lavere multipler for Catch gjør oss dog litt skeptiske, og vi foretrekker Catch blant bredbåndsaktørene på Oslo Børs.

Knyttet til Tandberg skriver Orion:

- Tandberg rapporterer sine tall den 13. juli, og vi tror resultatet blir godt. Aksjekursen har hatt sin sedvanlige oppgang i forkant av tallene, og historisk har kvartals-rapporteringen til ført til mindre fall i aksjekursen selv nå tallene har vært bedre enn ventet. Vi mener derfor at de som ikke allerede sitter i aksjen like gjerne kan vente med å bestemme seg til etter kvartalspresentasjonen.

Om Ementor skriver Orion:

- Vi tror derfor våre estimater for 2004 bør holde stikk, hvilket innebærer en omsetningsvekst for inneværende år på 7 prosent som vi ikke tror er overoptimistisk i forhold til fjor-året som var meget svakt. Vi tror også at selskapet vil klare et lite plussresultat i år, selv om det er et stykke frem til hva man kan karakterisere som normaliserte marginer. Våre forventninger er derfor en EPS på 0,17 i år og 0,35 til neste år, hvilket gir en P/E på henholdsvis 31 og 15. Dette kan fremstå som høye multipler, men man må hensynta at også marginforventningene for neste år ligger en del under hva man kan karakterisere som normalt. Eksempelvis vil en EBIT-margin på linje med hva selskapet leverte mot slutten av 90-tallet innebære en P/E på 5, skriver Orion

Orion gjør for øvrig ingen endringer i sin modellportefølje. Den kan du sjekke ut under.

Orions modellportefølje:

* Inmeta
* SuperOffice
* Otrum
* PA Resources
* Kverneland
* Office line
* Northern Oil
* Hjellegjerde
* Tandberg Data
* Kværner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere