*Nettavisen* Nyheter.

Orion-Myrseths anbefalinger

Her får du en gjennomgang av Orion Analyses aksjefavoritter og aksjesyn. Sjekk den ut her

19.05.08 00:32

Mandag er analysehuset Orion Analyse og Stig Myrseth ute med en ny liste over sine favorittaksjer. I tillegg til dette redegjøres det for aksjesynet nå.- Forrige uke bød på kursoppgang både på vår hjemlige børs og ute, mens dollaren var sterk og oljeprisen flat. Når det gjelder den videre utviklingen i aksjemarkedene, stiller


vi oss nokså nøytrale, skriver Myrseth.Og han skriver videre:- På den positive siden kan nevnes at inflasjonspresset er avtagende på verdensbasis. Dette sammen med svakere global vekst tilkjennegir at fasen med stigende styringsrenter nærmer seg slutten og at vi snart kan bli vitne til rentekutt, heter det. Rentefall blir tolket positivt i aksjemarkedet.- Fallende langrenter er positivt for aksjemarkedene, og man kan derfor spørre seg hvorfor vi ikke spår et fullblods børsrally. Bakgrunnen for det er konjunkturbildet. Avtagende inflasjon og svakere global vekst er dårlig nytt for resultatene, og dette taler for at inntjeningsforventningene er for høye, skriver Orion Analyse til kundene.Myrseth hever også en advarende finger:- Dersom børsene mot formodning innleder et nedgangsmarked, vil det trolig skyldes at verdensøkonomien hardlander og at resultatene kollapser underminert av deflasjonspress.


Foreløpig virker imidlertid ikke dette særlig sannsynlig, spesielt siden den siste tidens fall i langrenter og oljepris vil bidra til å stabilisere konjunkturene.Mandag gjør Orion Analyse ingen endringer i sin anbefalte aksjeportefølje.Dette er Orion-porteføljen:

* Lithuanian Telecom


* Active 24


* Star Reefer


* TTS Marine


* Kitron


* Aktiv Kapital


* Consorte


* Crew


* Otrum


* Norwegian

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.