RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orion oppjusterer aksjemarkedet

Sist oppdatert:
Analysehuset Orion Analyse og Stig Myrseth er ut med en ny aksjeportefølje. Orion velger å oppjustere sitt syn på aksjemarkedet
Mandag var analysehuset Orion Analyse ute med en ny liste over favorittaksjene til sine kunder. Samtidig meldte selskapet om at de har oppjustert sitt markedssyn.

- Etter å ha marsjert oppover i hele sommer, stupdykket oljeprisen i forrige uke og svekket seg med 5 dollar. Dette har fått utsiktene for de globale aksjemarkedene til å lysne såpass betydelig at vi oppgraderer vårt markedssyn til positivt.

Orion mener at oddsene favoriserer oppsiden, og dette underbygges av at det er mange pessimister i aksjemarkedet. Her nevner Myrseth & Co. at andelen pessimistiske rådgivere på Wall Street er på sitt høyeste nivå siden 2002.

- Fallet i oljeprisen er imidlertid ikke bare godt nytt. Oljerelaterte aksjer vil lide, mens utbombede sektorer som tekno logi og transport vil få seg en vitamininnsprøytning. Fra et trading-perspektiv, anbefaler vi å selge olje og kjøpe teknologi. Med den tunge vektingen av olje er det grunn til å tro at fasen med relativ styrke er over på vår hjemlige børs. Legg i den forbindelse merke til den tette samvariasjonen mellom oljeprisen og utviklingen i norske aksjer relativt til tyske, skriver Orion i analysen.

Denne uken velger Orion ikke å foreta noen endring i sin anbefalte portefølje.

Orion-porteføljen:

* Inmeta
* Super Office
* PA Resources
* Officeline
* Kværner
* Aker Yards
* Frontline
* Veidekke
* Otrum

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere