RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orions syn på aksjemarkedet

Sist oppdatert:
Analysehuset Orion Analyse og Stig Myrseth er ute med sitt syn på aksjemarkedet, oljeprisen og renter denne uken. Sjekk rapporten her
Stig Myrseth er ute med en ny rapport til kundene mandag.

Orion og Stig Myrseth mener at OPEC nå i realiteten jobber for å ha en oljepris på 40 dollar fatet. Dermed venter også Myrseth at oljeprisen vil holde seg rundt 40-dollars nivået fremover.

- Med høye oljepriser og stigende amerikanske renter forvitrer imidlertid risk/reward-forholdet for de globale aksje-markedene, og faren er dermed stor for at kursene vil fortsette å skli nedover, skriver han til kundene

Orion-analytikeren mener at endringen i børsbildet kommer først etter en korreksjon. Et annet alternativ er at den amerikanske sentralbanken tar en pause i sin rentehevning.

- Foreløpig er det imidlertid lite som peker i retning av det sistnevnte, skriver Myrseth.

- Vi frykter likevel ikke noe større nedgangsmarked, men venter i stedet at de globale aksjemarkedene slår frem og tilbake innenfor en større sidelengs trend. Bakgrunnen for dette er at et større inflasjonsutbrudd er lite trolig, og dermed vil det heller ikke bli noen massiv renteoppgang med påfølgende resesjon. Det er heller ikke noe som peker mot en kollaps i selskapsresultatene selv om marginene etter hvert kan komme under et visst press, skriver Myrseth.

Orion-analytikeren mener forøvrig at relativ utvikling i renter og konjunkturer taler for at dollaren kan styrke seg ytterligere.

Dette er Orion Analyse-porteføljen:

* Inmeta
* AF Gruppen
* Veidekke
* Otrum
* Tomra
* Lithuanian Telecom
* Hands
* Acta
* Belships
* Crew

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere