*Nettavisen* Nyheter.

Orkan rett mot Texas-oljen

Orkanen Rita fortsetter sin ferd gjennom Mexico-gulfen, og ser ut til å ta en mer nordlig rute enn først antatt av det amerikanske orkansenteret

19.05.08 00:25

I den siste oppdateringen som kom klokken 14 norsk tid, skriver National Hurricane Center at orkanen beveger seg vest-nordvest og er ventet å fortsette i denne retning de neste 24 timene.Les den siste oppdateringen her:

Venter at Rita svekker seg

I NHC oppdatering i morges var det ventet at orkanen vil dreie mer rett vestlig, men dette er i den nye oppdateringen endret.Den prognosen viser at orkanen nå er ventet å gå i land rett øst av Houston som er midt i kjernen av Texas olje- og gassproduserende områder. Dette er dårlig nytt for den oljeproduserende regionen, og vil trolig løfte oljeprisen.I London lå prisen på nordsjøolje på 65,40 dollar pr. fat, noe som var en oppgang på 1 prosent ved lunsjtider torsdag.Orkanen har ikke vist tegn til å minske i styrke siden den i går kveld norsk tid ble hevet til øverste kategori, 5, på Saffir-Simpson-skalaen. Trykket i midten av orkanen er nå nede på 897 bar som gjør den til den tredje mest intense målt så langt. Vindstyrken er i snitt på 280 kilometer i timen, med enda sterkere vindkast.NHC har også utvidet området med orkanvarsel østover fra Cameron i delstaten Louisiana til Intracoastal City i samme delstat. Årsaken er at orkanen nå har dreiet mer nordlig.Orkanen beveger seg nå med 15 kilometer i timen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag