Gå til sidens hovedinnhold

Orkanen Joaquin på vei mot New York

Har vinder på 195 kilometer i timen og kan treffe New York-regionen på tirsdag.

Orkanen Joaquin kan treffe New York-området som en tropisk storm førstkommende tirsdag, melder Reuters.

Joaquin er en kraftig kategori 3-orkan med vinder på 195 kilometer i timen. Nå er orkanen lokalisert i Atlanterhavet nær Bahamas, ifølge den siste rapporten til U.S. National Hurricane Center (NHC).

Allerede har deler av østlige USA blitt rammet av kraftig regn som har forårsaket oversvømmelser, melder New York Times.

Stormen ventes å stige i styrke til kategori 4, noe som tilsvarer vinder opp mot 225 kilometer i timen på fredag. Den er ventet å da skifte noe kurs og nærmer seg østkysten av USA mens den avtar noe i styrke de neste dagene før den treffer land.

Weather.com melder at selv om Joaquin ikke skulle treffe fastlandet, vil den få store følger på land i form av flom på grunn av det kraftige regnet.

(Artikkelen fortsetter under)

Ber folk være forsiktige

Stormen kan treffe kysten av Nord-Amerika hvor som helst mellom North Carolina og Massachusetts, men senteret i NHCs siste prognose ventes å treffe New York og tilgrensende områder.

Med dette kan Joaquin poteniselt herje slik som orkanen Sandy gjorde i 2012.

Usikkerheten har fått myndighetene i statene langs østkysten til å oppfordre befolkningen til å ta forholdsregler.

- Uavhengig av hvor orkanen Joaquin treffer, er det risisko for livstruende oversvømmelser i North Carolina den neste uken, sier beredskapsansvarlig Michael Sprayberry i en uttalelse.

Erklærer nødsituasjon

I Virginia har guvernør Terry McAuliffe erklært nødsituasjon og har latt statlig og lokalt innsatspersonell begynne å forberede seg på det kraftige regnværet.

Chris Christie, guvernør i New Jersey, erklærer også nødsituasjon.

USAs kystlinje har ikke tidligere i år blitt truffet direkte av en orkan på over ett år.

Den siste var orkanen Arthur som traff Outer Banks 3. juli 2014.