RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla-ansatt skryter av at hun gir muslimer Grandiosa-smaksprøver med svinekjøtt: Ble suspendert av Orkla


På den islamfiendtlige Facebook-gruppen «Norge er vårt» forteller demonstrasjonsmedarbeideren i Orkla Foods om sine erfaringer med muslimske butikkunder. Kvinnen bruker svært nedsettende ord om muslimer og ler av hun har gitt muslimske kunder pizza med svinekjøtt uten at de vet det. Foto: Facebook/Nettavisen.
På den islamfiendtlige Facebook-gruppen «Norge er vårt» forteller demonstrasjonsmedarbeideren i Orkla Foods om sine erfaringer med muslimske butikkunder. Kvinnen bruker svært nedsettende ord om muslimer og ler av hun har gitt muslimske kunder pizza med svinekjøtt uten at de vet det. Foto: Facebook/Nettavisen.
Sist oppdatert:
- Helt uakseptabelt, sier Orkla Foods Norge.

En ansatt i Orkla som jobber som demonstrasjonsmedarbeider i dagligvarebutikker, startet lørdag kveld en tråd i den islamfiendtlige Facebook-gruppen «Norge er vårt».

I tråden skriver vedkommende om sine erfaringer med muslimske kunder som prøvesmaker Grandiosa-stykkene hennes. I sterkt nedsettende ordelag forteller hun at hun godter seg når muslimer spør henne om stykket de akkurat har spist, inneholder svinekjøtt. Samtidig ergrer seg hun seg over at enkelte kunder da har kastet opp maten i søppelkassen hennes.

- Har lurt muslimer
Senere i tråden spør en person henne om hvorfor hun gidder å si ja når muslimer spør om det er svinekjøtt i pizzaen. Til det sier kvinnen at hun noen ganger har svart nei. Hun svarer også en annen person i tråden at hun «har lurt» mange muslimer.

Det var den antiekstremistiske Facebook-siden «Operasjon Askeladden» som avdekket uttalelsene på «Norge er vårt». Organisasjonen sendte søndag skjermdump av tråden, som senere er blitt slettet fra «Norge er vårt», til Orklas kommunikasjonsavdeling.

Kvinnen er suspendert
Orkla Foods tok affære umiddelbart da de ble kjent med kvinnens uttalelser på Facebook.

- Dette er totalt uakseptabelt og strider mot alle holdninger vi som selskap står for. Det strider også mot hvordan vi forventer at våre ansatte skal opptre på jobben og i sosiale medier, sier Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge, til Nettavisen.

Orkla har i første omgang stanset de kommende oppdragene den deltidsansatte kvinnen hadde for selskapet.

- Det er viktig for oss å få verifisert at det er hun som har skrevet innleggene på Facebook, men vi har ikke lyktes å få tak i vedkommende i dag. Inntil videre har vi suspendert henne fra oppdragene hun skulle hatt de to neste ukene.

- Vi reagerer ikke bare på ytringene, men også holdningene som hun gir til kjenne for hvordan hun opptrer på jobb, fortsetter Stokken.

Nettavisen har i likhet med Orkla Foods forsøkt å komme i kontakt med demonstrasjonsmedarbeideren uten å lykkes.

Dette er starten av tråden den Orkla-ansatte kvinnen startet i helgen. Tråden er slettet fra «Norge er vårt».


Omstridt Facebook-side
«Norge er vårt» er en lukket Facebook-gruppe med over 3500 medlemmer. Siden kom i fokus i sommer da en rekke norske komikere infiltrerte gruppen etter at det hadde kommet oppfordringer om å «skyte» og «henge» muslimer.

Kaspar Johan Birkeland, som er kontaktperson for Folkebevegelsen mot innvandring og nestleder for Demokratene i Møre og Romsdal, er en av administratorene for siden.

Er det riktig av Orkla Foods å suspendere kvinnen for uttalelsene på Facebook? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere