RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla bekrefter 150 mill. - Røkke med låneløsning til 2005(Ny3)

Sist oppdatert:
Orkla bekrefter nå at de får kun 150 millioner kroner fra Røkkeselskapet Norway Seafoods. Orkla har sikret seg pant for restlånet, og stiller dermed før i køen ved en eventuell konkurs. Røkke melder også at han har inngått en helhetlig låneløsning frem til 2005
Orkla og Røkkes selskap Norway Seafoods Holding bekrefter nå at den ny avtalen er inngått. Avtalen innebefatter også Røkkes viktigste finanskreditorer.

Avtalen gjelder den mye omtalte refinansiering av lånet på 600 millioner kroner til Orkla.

- Hvorfor klare dere ikke å få ut mer enn 150 millioner kroner?

- Det var det vi klarte å få ut under forhandlingene, sier Orkla informasjonssjef Ole Kristian Lunde til iMarkedet.

Han bekrefter videre at sikringen i den nye avtalen er bedret, men Lunde ønsker ikke å si hva Orkla har fått pant i.

Dette er avtalen

Hovedelementene i den fremforhandlede avtale er at Orklas lån nedbetales med 150 millioner kroner, samt at det etableres en sikkerhetspakke for restlånet på 450 millioner kroner. Denne sikkerhetspakken innebærer at Orklas restlån blir omgjort til et ordinært pantesikret lån. Dette betyr at Orkla får pant i eiendeler, og får dermed en høyere prioritet enn lånegiverne av ordinære lån, for eksempel obligasjonseierne.

Det refinansierte lånet løper til senest 31. desember 2004. Salgsretten mot Kjell Inge Røkke personlig opprettholdes, heter det i en melding fra Orkla.

Avtalen mellom Orkla og Røkke-systemet er imidlertid ikke helt på plass.

- Det gjenstår fortsatt avklaring av forholdet til enkelte tredjeparter og av enkelte formelle forhold. Dette forventes brakt i orden innen rimelig tid, heter det i meldingen.

Røkke inngått avtale med bankene til 2005

Aker RGI Holding skriver i sin melding at det er inngått en helhetlig finansiell løsning med bankene. Denne gir en løsning på lånevilkårene ut til 2005, heter det i meldingen.

- For Aker RGI Holding ASA gir avtalen en løsning ut 2005 på akseptable vilkår for selskapet, heter det i en melding fra Røkke & Co.

Røkkeselskapet bekrefter imidlertid at Orkla-lånet forfaller 31. desember 2004, slik Orkla tidligere har meldt.

- Aker RGI-konsernet er godt fornøyd med de avtaler som er inngått. Dette gir et godt grunnlag for videreføring av konsernets industrielle virksomhet, og gjennomføring av konsernets handlingsplaner, sier konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker RGI i en melding.

Viser en presset Røkke

Den nye betalingsplanen mellom Røkke-systemet og Orkla viser i klarhet hvor presset Røkke er nå. Orkla godtar at kun en mindre del av lånet betales, ved å få bedre sikkerhet for restlånet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere