RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla-Jebsen har alkoholproblem (Ny)

Sist oppdatert:
Orkla-sjef Finn Jebsen leverer klart skuffende tall for første kvartal, og nedjusterer nå utsiktene for deleide Carlsberg Breweries. Jebsens hovedproblem er det drikkes for lite øl i Europa
Oppdatert med flere momenter.

Orkla fikk et resultat før skatt på minus 9 millioner kroner i første kvartal, mot pluss 425 samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde ventet pluss 320, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

Omsetningen falt fra 10.278 til 9.870 millioner, mens det var ventet 10.221 millioner.

Driftsresultat før goodwillavskrivninger (EBITA) ble 433 millioner, mot 582 i fjor. Her var det ventet 569 millioner.

- Svekket ølsalg i Europa har gitt en svak start på året for Carlsberg Breweries. For Orklas øvrige industrivirksomhet var
utviklingen positiv, hensyntatt effekter av en sen påske og av strukturelle forandringer innen kjemiområdet, heter det i kvartalsrapporten.

For drikkevarområdet ble driftsresultatet før goodwillavskrivninger minus 9 millioner, mot pluss 141 millioner i fjor. Analytikerne hadde ventet pluss 130 millioner.

- Orkla opprettholder generelt sitt syn når det gjelder de økonomiske utsiktene for 2003 slik styret uttrykte det i Årsberetningen for 2002. En svakere start for Orkla Drikkevarer har imidlertid medført at Carlsberg Breweries har nedjustert anslaget for forventet vekst i driftsresultatet før goodwill-avskrivninger fra 5-10 prosent (i lokal valuta) til tilnærmet nullvekst i 2003, heter det i kvartalsrapporten.

- For Orklas øvrige virksomheter forventes i sum en positiv utvikling. Rente- og valutaforhold forventes å kunne gi noen positive effekter fortrinnsvis i siste del av året, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere