RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla-jubileum og mulig utbytte

Sist oppdatert:
Orkla og konsernsjef Finn Jebsen feirer i dag sitt 350-årsjubileum. Bursdagsgaven for aksjonærene i industrikonglomeratet kan bli et nytt milliardutbytte, tror Aftenposten
Orkla delte i forbindelse med salget av Carlsberg ut 5 milliarder kroner til aksjonærene, men ifølge Aftenposten har konsernsjef Finn Jebsen nå åpnet for å gi mer.

I dag og i morgen slår Norges mest verdifulle privateide selskap på stortrommen. Orkla skal feire at selskapets virksomhet har pågått i hele 350 år.

- Når det gjelder dette med presset på utbytte, så ser jeg avslappet på det. Det er intet problem om vi betaler tilbake mer penger til våre aksjonærer. Det er ikke nødvendigvis et enten eller. Styret har sagt: "OK, nå deler vi ut omtrent 30 prosent av provenyet og så venter vi og ser hva vår ekspansjon krever". Så vil det være en løpende diskusjon. Jeg vil ikke gjøre dette til en sånn absoluttsak. Det er fullt mulig med mellomløsninger, sier Jebsen til avisen.

Orkla har tidligere i år vist til et behov for kapital til oppkjøp og ekspansjon. Uten nye utbytter, har Orkla, ved hjelp av lån, en oppkjøpskapasitet på 20 til 30 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere