RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla kjøper dansk gratisavis

Sist oppdatert:
Berlingske Officin har kjøpt resten av aksjene i den danske gratisavisen ErhversBladet, som dermed havner inn under norske Orkla Medias vinger.

Orkla Media har tidligere eid 10 prosent av ErvervsBladet, gjennom sitt danske mediekonsern Det Berlingske Officin. Fra 1. oktober blir selskapet heleid av Orkla-konsernet.

Avisen er en daglig gratisavis med et opplag på 04 000 eksemplarer og en omsetning på 85 millioner danske kroner årlig. Avisen har vært en del av danske mediemarked siden 1964 og har vært styrt av gründerfamilien Bernhard hele tiden, skriver Nettavisen. Avisen har spesielt rettet seg mot de små og mellomstore bedriftene i Danmark.

Ifølge Nettavisen har Orkla med oppkjøpet av ErvervsBladet Orkla fått et nytt våpen i kampen mot gratisaviskonsernet Metro. Fra før har driver Orkla gratisavisen Urban i København.

Familien Bernhard skal, ifølge en pressemelding, selge avisen for å sikre en langsiktig utvikling for ErvervsBladet.

– Vi tror på gratisavis-konseptet som en del av det samlede mediebildet i Danmark. Lesere og annonsører tar i stigende grad disse mediene til seg, og eierskapet åpner for flere konkrete samspill, sier sjefredaktør Carsten Steno.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere