RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla krangler i Asia

Sist oppdatert:
Orklas satsning i Asia, gjennom Carlsberg Breweries, har endt i krangel med partneren Chang Beverages. Nå har Carlsberg lempet ut Changs styremedlemmer fra det felles selskapet
Orkla melder at samarbeidet med Chang Beverages om joint enturet Carlsberg Asia ikke går etter planene.

Dette begrunnes blant annet med at de aktiviteter som Chang Beverages Holding skulle tilføre utgjør en mindre og annen forretning enn opprinnelig forutsatt. Det gjelder for eksempel grunnlaget og potensialet for det thailandske salgs- og
distribusjonsselskapet, ifølge en børsmelding.

Chang Beverages aktiva er således ikke tilført Carlsberg Asia, opplyses det

- For å beskytte sine interesser har Carlsberg Breweries erstattet Chang Beverages' styremedlemmer i Carlsberg Asia med representanter fra Carlsberg Breweries, heter det.

Partene er nå i forhandlinger om å finne en løsning.Uansett utfall av forhandlingene forventes det ikke å få noen vesentlig innflytelse på driftsresultatet i Carlsberg Breweries i 2003.

- De pågående forhandlingene forandrer ikke faktum at Carlsberg Breweries fremdeles har tro på Asia som et viktig vekstområde med gode utviklingsmuligheter, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere