RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla og styreleder tar Håg

Sist oppdatert:
Investeringsselskapet Rondane Holding med Orklas investeringsdirektør Anders Berggren som styremedlem har nå sikret seg over halvparten av aksjene i møbelprodusenten Håg, og legger inn bud på selskapet
Ifølge en melding har Rondane Holding fått avtaler om kjøp av 58,7 prosent av aksjene i Håg. Blant annet har ledelsen i Håg gitt aksept på budet, mens de resterende aksjene kommer fra Orkla og Hågs styreleder Torgeir Mjør Grimsrud.

Aksjene er kjøpt til kurs 47 kroner, som også blir prisen i det frivillige tilbudet Ronande nå setter frem for de restrende aksjene i møbelprodusenten. Prisen representerer en premie på 21 prosent over beste kjøperkurs torsdag.

- Tilbudet forutsetter at Rondane Holding oppnår en eierandel på minimum 90 prosent i HÅG, at Rondane Holding mottar nødvendige offentlige godkjenninger og nødvendige samtykker fra tredjeparter samt fravær av vesentlige negative endringer for virksomheten, heter det i en melding.

Rondane Holding ledes av Hågs styreleder Grimsrud som også eier 59,2 prosent av aksjene i investeringsselskapet. De resterende aksjene kontrolleres av Orkla direkte og indirekte.

Tilbudet vil finansieres gjennom egenkapital og et kommittert lånetilsagn fra DnB NOR Bank ASA.

- Rondane Holding vurderer at HÅG er et veldrevet selskap med en attraktiv markedsposisjon. Rondane Holding ønsker i stor grad å videreføre HÅG slik det er i dag hva gjelder organisasjon og strategi. HÅG har vært gjenstand for begrenset interesse fra aksjemarkedet de siste årene samtidig som Rondane Holding er av den oppfatning at selskapet kan videreutvikles på en mer hensiktsmessig måte som et ikke-børsnotert selskap. Rondane Holding vurderer derfor at HÅG ikke lenger er tjent med å være børsnotert, skriver Rondane i en begrunnelse for oppkjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere