RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla preget av god drift og avistap(Ny)

Sist oppdatert:
Orkla-konsernet overrasker positivt på driften, men bunnlinjen er preget av at selskapet tar en større nedskrivning av sitt danske aviseventyr Berlingske
Orkla kan vise til et driftsresultat før goodwillposter på 996 millioner kroner i fjerde kvartal, mens det ifølge estimater innhentet av TDN Finans var ventet 977 millioner kroner.

Bunnlinjen er derimot meget svak, som følge av at konsernet har valgt å nedskrive goodwillen på investeringen i det danske mediehuset Berlingske Officin med 712 millioner kroner. Det ga et resultat før skatt på kun 79 millioner kroner, mot ventet 902 millioner.

Sterk omsetningsvekst

Driftsinntektene endte 12.114 millioner kroner i kvartalet, mot ventet 11.665 millioner, mens driftsresultatet inkludert Berlingske-nedskrivningen endte på minus 54 millioner kroner, mot ventet pluss 829 millioner kroner. Driften er belastet med 910 millioner kroner i engangskostnader inkludert Berlingske.

Carlsberg-salg gir kjempeutbytte

Styrt i Orkla foreslår utbetaling av et utbytte på 4 kroner for 2003, mens de i tillegg foreslår 25 kroner pr. aksje i ekstraordinært utbytte i forbindelse med salget av andelen i Carlsberg Breweries.

Ser positivt på merkevare

Orkla opplyser at de ser flere positive signaler, men mener det fortsatt er usikkerhet knyttet til utviklingen i verdensøkonomien i 2004.

- Merkevareområdet hadde en relativt god avslutning i 2003 og mulighetene for et fortsatt positivt momentum inn i 2004 bedømmes i skrivende stund som gode. Størst usikkerhet er fortsatt knyttet til utviklingen i annonsemarkedene og effekten av nye lavpriskjeder i Norden, skriver Orkla i sin rapport.

Kjemiområdet hadde et svakt år i 2003 og rammebetingelsene vurderes som svakere ved inngangen til 2004 enn på samme tid foregående år.

Orka er nå usikre på den videre utviklingen i finansmarkedene etter den kraftig oppgang i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere