RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla skuffet på driften

Sist oppdatert:
Orkla-resultatet var skuffende på driften. Finn Jebsen & Cos kapitalforvaltningsdel har imidlertid løftet seg kraftig i kvartalet
Orkla fikk et driftsresultat på minus 64 millioner kroner i tredje kvartal, mens det var ifølge TDN Finans ventet minus 5 millioner kroner. I samme kvartal i fjor var driftsresultatet på 468 millioner kroner.

Driftsresultatet før goodwill (EBITA) var på 582 millioner kroner i tredje kvartal, mens det var ventet 627 millioner kroner. I samme kvartal i fjor var EBITA-resultatet på 566 millioner kroner.

Resultat før skatt var på 191 millioner kroner i tredje kvartal, mens det var ventet 165 millioner kroner. I samme kvartal i fjor var resultat før skatt på 469 millioner kroner.

Orklas driftsinntekter var på 7.736 millioner kroner i tredje kvartal, mens det var ventet 7.706 i kvartalet. Omsetningen i fjor var på 7.359 millioner kroner.

Klar bedring innen kapitalforvaltning

Orklas investeringsportefølje viste en klar bedring i kvartalet.

- Investeringsporteføljens verdijusterte egenkapital økte med knappe 900 millioner kroner i tredje kvartal, og pr. tredje kvartal var avkastningen på 17,5 prosent. Oslo Børs Benchmark Index har hatt en spesielt sterk vekst på 28,3 prosent, mens FT World Index utbyttejustert har steget med 3,2 prosent hittil i år.

Det største punktet i Orklas tredje kvartalsrapport er avsetningene og nedskrivningene knyttet til restrukturering innen kjemiområdet. Dette har tidligere vært meldt i et resultatvarsel fra Orkla. Kostnadene som belastes kjemiområdet er på totalt 515 millioner kroner i kvartalet.

Restruktureringen skal forbedre resultatnivået med cirka 125 mill. kroner fra 2006. Restruktureringsprogrammene omhandler Denofa og finkjemivirksomheten utenfor Norge.

For Merkevareområdet og innen annonsemarkedene i Norge og Danmark var det resultater på det jevne i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere