RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla stenger Denofas fettfabrikk

Sist oppdatert:
Styret i Orkla og toppsjef Finn Jebsen har nå tatt beslutningen om å legge ned fettfabrikken til datterselskap Denofa. Det vil medføre oppsigelser for omkring 100 ansatte
Orkla melder i dag at nedleggelsen vil skje med virkning fra årsskiftet, og vil medføre en nedbemanning med 110-120 ansatte, hvorav omkring 100 vil få oppsigelser.

Fettfabrikken raffinerer og foredler vegetabilske og marine oljer til ulike fett- og oljeprodukter til næringsmiddel- og fôrindustrien.

- Virksomhetens markeder og rammebetingelser har de senere år utviklet seg meget negativt, og fettfabrikken har gått med betydelige driftsunderskudd til tross for gjennomførte forbedringsprosesser og tiltak for å tilføre nye produkter i fabrikken, skriver Orkla.

Det er en rekke årsaker til nedleggelsen og i sum har disse endringene ifølge Orkla ført til økt konkurranse fra andre aktører, prispress og tap av store volum for Denofa som har gitt for lav kapasitetsutnyttelse i fabrikken.

Det arbeides fortsatt med alternativer for videre drift av Denofas ekstraksjonsverk, som utvinner fôrmel og rå soyaolje fra soyabønner.

Vedtaket om nedleggelse ble fattet av styret i Denofa 4. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere