RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ormbostad vraket etter Stella-hetsen

Rita Ormbostad (H) i Aure skrev nedsettende og rasistiske kommentarer etter at Stella Mwangi vant den norske finalen i MGP.
Rita Ormbostad (H) i Aure skrev nedsettende og rasistiske kommentarer etter at Stella Mwangi vant den norske finalen i MGP. (Scanpix/Tidens Krav)
Sist oppdatert:
Rita Ormbostad fikk ikke fornyet tillit av Aure Høyre.

Søndag kveld var det nominasjonsmøte i Aure Høyre og det var spenning rundt hvem valgkomiteen ville velge som sin ordførerkandidat.

Ville Rita Ormbostad få ny tillit etter facebook-blemmen i midten av februar?

Etter at Ormbostads uheldige facebook-kommentar om Stella Mwangis Melodi Grand Prix-bidrag gikk Medie-Norge rundt, bestemte partiet at Ormbostad skulle beklage seg offentlig.

Utover dette ble ikke gjennomført noen sanksjoner mot ordførerkandidaten.

Etter møtet kunne leder i Aure Høyre, Lillian Wessel, fortelle at hun var valgt som ordførerkandidat for partiet, melder Tidens Krav.

Hun er inn på lista foran Knut Ås, som varaordførerkandidat. Resten av nominasjonslista ble vedtatt alfabetisk, og Rita Ormbostad er fortsatt inne på lista.

Ifølge Wessel ble det ingen diskusjoner omkring hvorvidt man skulle velge Ormbostad på førsteplass.

- Det kom et sterkt innslag om at jeg skulle stå på førsteplass. Det er fint å få så stor enstemmig støtte, sier Wessel til Tidens Krav.

- Gi mæ sama, isbjørna å moskusa
Varaordføreren i Aure fikk svært mye omtale i landets medier etter sine rasistiske uttalelser på Facebook om MGP-vinner Stella Stella Mwangi.

«Gi mæ sama, isbjørna å moskusa! Æ syns d e d vi ska sæll, å itj at vi har åpne asylmottak!!!!». Skrev den 31 år gamle varaordføreren på sin facebook-side, i det som utviklet seg til en meningsutveksling mellom flere av hennes Facebook-venner om GP-vinner Stella Mwangi.

- Tanken var ikke rasistisk. Det var en spøk mellom meg og flere. En spøk som tok litt av, forklarte varaordføreren til Tidens Krav etter at dette ble kjent.

På det verste ble hun også drapstruet.

- Det har vært ensomme dager. Har fått mange hatmeldinger og ni drapstrusler, uttalte Rita Ormbostad til Nordvestnytt for noen uker siden.

Ormbostad sier hun fikk telefoner hele tiden, og prøvde å holde folk unna, spesielt på grunn av drapstruslene.

- Å bli uthengt over hele landet som rasist er ikke noe som jeg unner selv mine verste fiender, sier hun.

Hun beklaget også at hun var så naiv at hun trodde det hun skrev på Facebook var privat.

- Jeg er ikke rasist. Jeg mener alle mennesker, uansett rase er like verdifulle, sa Ormbostad.

Les flere saker i Tidens Krav her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere