RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ormen Lange godkjent

Sist oppdatert:
Stortinget har i dag behandlet og godkjent utbyggingen av gassfeltet Ormen Lange
Stortingsproposisjonen for utbyggingen av Ormen Lange passerte Stortinet i dag uten endringer i forhold til innstillingen.

Dermed er alt klart for utbyggingen av det som blir Norges neste største gassfelt og verdens lengste gassrørledning til Easington i det sydlige England. Det er kun Troll-feltet som er større en Ormen Lange.

Dermed har oljeselskapene i Ormen Lange-konsortiet grønt lys for å begynne å inngå salgsavtaler for volumene fra Ormen Lange som er ventet å komme i produksjon fra oktober 2007.

En rekke underleverandører og oljeserviceselskaper har også fått grønt lys for sine kontrakter som alle har vært med forbehold om Stortingets bifall.

Hovedmarkedet for gassen fra Ormen lange er Storbritannia som er ventet å bli en nettoimportør av naturgass i løpet av de to neste årene.

Det er Norsk Hydro som er operatør under utbyggingsfasen med en eier andel på 18 prosent, mens Royal Dutch/Shell overtar som driftsoperatør, de har en eierandel på 17 prosent. Statoil har 11 prosent, Petoro 17 prosent, BP 10 prosent og ExxonMobil 7 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere