RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ormen Lange i Produksjon

Sist oppdatert:
Norsk Hydro melder torsdag formiddag at produksjonen av naturgass på Ormen Lange-feltet startet 11.02 i dag.
De første gassleveransene fra Ormen Lange til Storbritannia og Kontinentet vil være forholdsvis moderate, men gassvolumene vil gradvis øke utover høsten. Når Ormen Lange er i full gang vil Norge innta posisjonen som verdens neste største eksportør av gass.

I første omgang er feltet startet opp med basis i tre ferdigstilte brønner. Ved full produksjon vil Ormen Lange kunne dekke opp til 20 prosent av gassforbruket i Storbritannia, gjennom verdens lengste undersjøiske gassrørledning, Langeled.

– Dette er en historisk milepæl for norsk industri, våre lisenspartnere og Hydro. Vi er fornøyd med å kunne levere gass fra Ormen Lange-feltet forutsigbart til markedene i Storbritannia og Kontinentet som planlagt, sier Hydros prosjektdirektør for Ormen Lange/Langeled-utbyggingen, Tom Røtjer i en kommentar.

Tiden fram mot åpningsmarkeringen av Ormen Lange 6. oktober vil bli brukt til å teste produksjonen, og dette kan resultere i uregelmessige gassvolumer fra feltet.

Norge er i dag verdens tredje største gasseksportør med en årlig gasseksport på mer enn 85 milliarder kubikkmeter. Med Ormen Lange på platå vil Norges gasseksport i 2010 øke til 120 milliarder kubikkmeter, noe som tilsvarer om lag 20 prosent av det europeiske gassforbruket. Med 120 milliarder kubikkmeter gass vil Norge kunne dekke om lag 20 prosent av gassetterspørselen i Europa i 2010.

Hydro er operatør og ansvarlig for planlegging- og utbyggingsfasen av Ormen Lange. Shell vil ta over som operatør 1. desember 2007. Shell har vært ansvarlig for boring av produksjonsbrønner på vegne av utbyggingsoperatøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere