Gå til sidens hovedinnhold

- Osama bin Ladens lik ble sendt til USA

Lekkede e-poster sår tvil om terrorlederen faktisk ble dumpet i sjøen.

Al-Qaida-leder Osama bin Laden ble skutt og drept i en amerikansk aksjon i Abbottabad i Pakistan i mai måned i fjor. Den amerikanske offisielle versjonen er at bin Laden ble stedt til hvile i Det indiske hav fra det amerikanske krigsskipet USS Carl Vinson dagen etter aksjonen. Begravelsen skal ha blitt gjennomført i henhold til muslimske tradisjoner.

Nå har imidlertid nye, lekkede e-poster sådd tvil om den offisielle versjonen er korrekt, skriver Daily Mail .

- Kremert i USA
Hackergruppen Anonymous hevder de har hacket seg inn på e-postkontoene til det amerikanske etterretnings- og sikkerhetsselskapet Stratfor. Ifølge e-postene ble ikke Osama bin Laden gravlagt til sjøs, men transportert til USA hvor han ble kremert.

Etterretningsselskapet Stratfor, som driver med etterretningsanalyse og geopolitisk analyse, blir gjerne omtalt som CIAs skyggeselskap.

I forrige måned kunngjorde Anonymous at de hadde fått tilgang til 2,7 millioner av Stratfors hemmelige e-poster.

I et gitt antall av e-postene, som er overbrakt til varslernettstedet Wikileaks, sår selskapets visepresident Fred Burton tvil om den offisielle versjonen til Det hvite hus.

- Skulle fraktes på CIA-fy
Burton skriver angivelig følgende i en e-postkorrespondanse: «Liket skulle til Dover (i Delaware) på et CIA-fly, og videre til De væpnede styrkers patologiske institutt (Armed Forces Institute of Pathology) i Bethesda (Maryland)».

«Dersom liket ble dumpet i sjøen, noe jeg betviler, så ligner dette veldig på Adolph Eichman,» skriver Burton i en annen e-post. Burton henviser til den tidligere Nazi-lederen som ble henrettet og kremert. Eichman anses for å være en av arkitektene bak holocaust.

«Ingen ville at han skulle få et monument, så de kremerte ham,» skriver han videre.

Administrerende direktør i Stratfor, George Friedman, skriver i et svar på e-posten at også han betviler at bin Laden ble gravlagt til sjøs.

- Kan ha blitt forfalsket
Stratfor kunngjorde i en uttalelse i slutten av forrige måned at e-postkontoene deres var blitt hacket. De advarte om at e-poster kan ha blitt forfalsket og endret.

Kommentarer til denne saken