RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Osama hyller Den arabiske våren

Foto: Faksimile (AP)
Sist oppdatert:
I et lydopptak han rakk å spille inn før sin død, hyller Osama bin Laden opprøret i Midtøsten og Nord-Afrika.

- Jeg tror at forandringens vinder vil blåse over hele den muslimske verden, hvis Gud vil, sier Osama bin Laden i det 12 minutter lange lydopptaket, som onsdag ble lagt ut på As-Sahab, en islamittisk nettside.

Det dreier seg om et videoopptak - kun med lyd - der et gammelt bilde av al-Qaida-lederen vises parallelt. Her hyller bin Laden opprøret som har feid over Midtøsten og Nord-Afrika de siste månedene, også omtalt som Den arabiske våren. Han nevner «gnisten» fra Tunisia som spredte seg til Egypt og sier den har gjort makthaverne bekymret, skriver Al Jazeera.

Opptaket er gjort i løpet av en periode på ti uker før Osama bin Laden ble skutt og drept i byen Abbottabad i Pakistan 2. mai, skriver Guardian.co.uk. Al-Qauda sier opptaket ble gjort en uke før bin Laden ble drept.

I opptaket sier bin Laden at ledere i Midtøsten har skapt et idolbilde av seg selv og manipulert mediene for å holde seg ved makten.

Mer om bin Ladens siste kunngjøring her: Video fra Associated Press.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere