RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-biskop vil gi flere trossamfunn rett til å vie

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Oslo-biskop Ole Christian Kvarme reagerer sterkt på forslaget om å innføre sivil ekteskapsinngåelse som generell ordning, og ønsker i stedet at synagoger å moskeer skal slippe å søke om vigselsrett.

Kvarme sier til VG at det er bedre at synagoger og moskeer slipper å søke om vigselsrett enn at kirken fratas denne retten.

- Vielse er et viktig livsrite og et sterkt uttrykk for tro. Det trenger en større ramme enn den man kan få ved et dommerbord, sier Kvarme til avisa.

I dag er det bare Den norske kirke som har automatisk vigselsrett. Andre trossamfunn må søke om å få rett til dette. Av moskeer er det bare de største og lengst etablerte som har vigselsrett i dag.

- Den foreslåtte innskrenkningen påvirker ikke bare vår kirke, men også andre religioner. Også muslimer og jøder bør ha vigselsrett i sine gudshus, sier Kvarme.

Oslo-biskopen var selv til stede da Tros- og livssynsutvalget la fram sin utredning i Oslo mandag. Kvarme sa til NTB at forslaget om å innføre sivil ekteskapsinngåelse som generell ordning, framstår som en motsetning til det som er innstillings intensjon, et livssynsåpent samfunn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere