*Nettavisen* Nyheter.

Oslo Børs nærmer seg årsbeste

Oslo (NTB): Tross en svak start endte hovedindeksen på Oslo Børs med en oppgang på 0,31 prosent til 495,07 poeng onsdag. Den nærmer seg dermed årsbeste.

Oppgangen har sammenheng med den amerikanske sentralbanksjefens tale til Kongressen, ifølge E24. Sentralbanksjef Ben Bernanke sa i sin tale at stimulipakkene må fortsette så lenge det er behov for dette for den amerikansk økonomien.

Oslo Børs ligger nå drøyt halvannet poeng under den beste sluttnoteringen så langt i år, som kom i mai og var på 496,69 poeng.

Etter å ha steget i kurs de siste dagene lå REC an til å bli blant dagens tapere på børsen onsdag da aksjen falt 3,5 prosent ved starten. Solenergiselskapet avsluttet likevel dagen med en oppgang på 1,28 prosent og ble den tredje meste omsatte aksjen.

Blant selskapene med framgang finner vi også American Shipping Company (+9,29 prosent), Royal Carribean Cruises (+3,96 prosent), Statoil (+1,60 prosent) og Norsk Hydro (+1,59 prosent). I andre enden av lista er blant andre Borregaard (-4 prosent), Gjensidige (-1,59 prosent), Schibsted (-1,57 prosent), Marine Harvest (-1,53 prosent) og Norwegian (-0,61 prosent).

Nordsjøolje kostet 108,49 dollar fatet onsdag, og prisen på amerikansk lettolje per fat var 106,13 dollar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag