Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Børs reddet seg ut av negativt territorium

Oslo (NTB): For andre dag på rad hentet Oslo Børs seg inn på slutten av dagen og endte i pluss. Fredag sluttet hovedindeksen på 456,97 poeng, en økning på 0,4 prosent.

Positive forventninger fra amerikansk servicesektor bidro til å løfte børsen de siste timene før stengetid, skriver E24. Før det lå hovedindeksen på minussiden etter å ha startet dagen med et fall og så sakte krøpet oppover.

Blant de mest omsatte aksjene holdt Statoil følge med hovedindeksen, mens Storebrand gjorde det best med en kursvekst på 2,7 prosent. Det ble også en god dag for Rec, RCCL, DNB og Subsea 7, som alle steg med mellom 1,3 og 1,5 prosent.

Motsatt vei gikk det for Hydro og seismikkselskapet PGS, som falt med henholdsvis 1 og 0,5 prosent. Også Yara havnet så vidt under nullen, med et fall på 0,1 prosent.

Oljeprisen falt både natt til fredag og utover dagen og lå ved stengetid på 111,25 dollar for et fat nordsjøolje. Amerikansk lettolje kostet på samme tid 92,78 dollar fatet.

I London og Frankfurt steg de viktigste indeksene med rundt en kvart prosent, mens CAC 40 i Paris ble stående på stedet hvil. (©NTB)