*Nettavisen* Nyheter.

Oslo Børs tynget av gresk regjeringskrise

Oslo (NTB): Regjeringskaoset i Hellas bidro til å sende Europas børser ned mandag. Her hjemme ble også Oslo Børs rammet, og hovedindeksen falt 1,96 prosent til 400,9 poeng.

14.05.12 18:20

Ingen av de store selskapene klarte å løfte hovedindeksen. Børslokomotivet Statoil falt 1,12 prosent til 150,20 kroner og DNB var til slutt ned hele 4,25 prosent. Subsea 7 falt 3,3 og Yara var ned 2,49 prosent. Petroleum Geo-Services stupte 5,59 prosent, Hydro var ned 2,72 mens Telenor-aksjen bidro til elendigheten med et fall på 1,35 prosent.

Seadrill la mandag fram et kvartalsresultat som var dårligere enn i samme kvartal i fjor, men likevel bedre enn analytikernes forventninger. Aksjen falt derfor ikke mer enn 0,84 prosent mandag.

Det er blitt holdt flere runder med regjeringsforhandlinger i Hellas den siste uka, men partiene er ikke blitt enige. Verken motstandere eller tilhengere av kriseavtalen med EU og Det internasjonale pengefondet IMF klarer å samle nok støtte i nasjonalforsamlingen til at de kan danne regjering. Politikere i en rekke europeiske land mener Hellas blir nødt til å forlate eurosonen hvis landet trekker seg fra kriseavtalen.

Ved siden av den greske regjeringskrisen, bidro skuffende vareproduksjon i eurosonen og høye spanske og italienske renter til at de europeiske børsene slet tungt mandag, sier sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank 1 Markets til Dagens Næringsliv.

I London hadde FTSE-indeksen en nedgang på 1,78 prosent, DAX-indeksen i Frankfurt falt 1,94 prosent og i Paris falt CAC-indeksen 2,29 prosent. I Asia var utviklingen mandag mer blandet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.