*Nettavisen* Nyheter.

Oslo Børs vil stagge robotene

Oslo (NTB): Oslo Børs vil til livs overdreven ordreaktivitet gjennom såkalt robothandel og innfører derfor et gebyr på robotaktivitet.

Den nye ordningen innebærer at dersom antall ordre per gjennomført handel er over 70, vil hver overskytende ordre få en avgift på 5 øre.

Ordreaktivitet som skal telle med i denne beregningen vil først og fremst være ordre som kanselleres eller endres innen ett sekund og der endringen ikke bidrar til pris- eller volumforbedring.

Avgiften blir innført 1. september og formålet er å begrense ordre som ikke bidrar til en effektiv og god gjennomføring av handel i aksjemarkedet. Unødig høy ordreaktivitet til bidrar til å redusere transparensen i ordrebildet og tilliten til markedet, sier børsdirektør Bente A. Landsnes.

- Det er i utgangspunktet ingen kostnader for aktørene forbundet med å legge inn et uforholdsmessig høyt antall ordre i ordreboken, men denne typen aktivitet medfører likevel til indirekte kostnader som hele markedet må betale. Dette tiltaket vil bidra til å redusere unødig ordreaktivitet som ikke bidrar til bedret kvalitet i markedet. Markedet blir dermed mer effektivt, til beste for alle aktører, sier Landsnes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.