Oslo Børs vil vurdere likviditetsgaranti

Oslo Børs vil se på muligheten for en ordning med likvidtetsgaranti for mindre likvide aksjer. Stockholmsbørsen innførte en slik ordning i april i år

19.05.08 01:11

- Vi kommer til å se på en slik likviditetsgaranti etter hvert, men vi vil først se på effekten og resultatene fra prosjektet til Stockholmsbørsen, sier informasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til iMarkedet.Det var i april at Stockholmsbørsen innført en ordning med likviditetsgaranti for mindre likvide aksjer på den svenske børsen. Ordningen går ut på at meglerhus som har inngått avtaler om å være likviditetsgarantister, forplikter seg til å holde løpende kjøper- og selgerkurser i aksjene til de børsnoterte selskapene de har gjort en garantistavtale med. Meglerhusene blir nødt til å holde kursene innfor en maksimumspread, differanse mellom kjøper og selger.Les mer:

Stor interesse for garantert aksjelikviditet

Eikrem sier videre til iMarkedet at børsen også ser på andre tiltak i form av endringer i listestruktur, som skal tydeliggjøre kvalitetsaksjene.- Det vil være en form for tydeliggjøring av selskaper som tilfredstiller en rekke kriterier innen områder som likviditet, informasjon og corporate governance, sier Eikrem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.