RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs holdt seg i pluss gjennom hele dagen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Stigende oljepris og positive signaler fra USA bidro til å løfte Oslo Børs gjennom tirsdagen. Hovedindeksen endte opp en halv prosent til 445,73 poeng.

Ett selskap som naturlig nok tjener på høyere oljepris, er Statoil, som fikk en oppgang på 0,8 prosent i løpet av dagen. Også Hydro (+1,2 prosent) og Seadrill (+0,8 prosent) kunne notere seg for en pen kursvekst, mens PGS fikk seg en knekk og falt hele 1,8 prosent. Til tross for at seismikkselskapet la fram prognoser som viste vekst og bedret lønnsomhet i 2013, hadde markedet ventet seg enda mer optimistiske fremtidsutsikter, skriver E24.

Blant de mest omsatte aksjene endte også DNB (-0,9 prosent) og Telenor (-0,7 prosent) dagen i rødt, mens Subsea 7 knapt nok beveget seg i det hele tatt og endte med en kursvekst på knappe 0,1 prosent.

Et fat nordsjøolje kostet tirsdag ettermiddag 108,86 dollar, mens prisen på amerikansk lettolje lå på 87,68 dollar fatet.

Håp om at amerikanerne blir enige med seg selv om en avtale som avverger det såkalte budsjettstupet, slo positivt inn på de europeiske børsene. De ledende indeksene i London, Paris og Frankfurt steg alle med 0,3 til 0,4 prosent tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere