RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs klatret jevnt etter forsiktig start

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Oslo Børs åpnet ganske så flatt onsdag, men fra klokken 11 og utover steg hovedindeksen jevnt til den endte på 468,83 poeng, en oppgang på 0,8 prosent.

Det er den høyeste sluttnoteringen hittil i år, og skarve 0,05 poeng lavere enn dagens toppunkt.

Etter flere vanskelige dager med tilhørende børsfall, fikk Statoil et oppsving onsdag. En kursvekst på 1,6 prosent sikret ny årsbeste for selskapet. Det var likevel ikke den største fremgangen blant de mest omsatte selskapene. Den sto nemlig seismikkselskapet PGS (+3,1 prosent) og cruiserederiet RCCL (+2 prosent) for.

38 av de 55 selskapene på hovedindeksen endte dagen i pluss, men selv blant de ti mest omsatte aksjene, var det et par stykker som falt. Orkla var ned 0,9 prosent, mens DNBs aksjeverdi falt med 0,6 prosent.

Oljeprisen hadde også en god dag sett med norske øyne. Prisen på et fat nordsjøolje steg gjennom dagen og lå på 112,39 dollar da børsen stengte. Amerikansk lettolje kostet på samme tidspunkt 96,31 dollar fatet.

Også de toneangivende børsene i Europa steg på onsdag, om enn noe mer beskjedent enn Oslo Børs. Frankfurts DAX-indeks økte med snaut 0,1 prosent, mens Londons FTSE 100 steg med 0,2 prosent. I Paris la CAC 40 på seg nesten en halv prosent i løpet av dagen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere