RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs kraftig opp

Oslo Børs, Børsen, høst
Oslo Børs, Børsen, høst Foto: Linda Nordbø (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sist uke falt Oslo Børs 8,68 prosent. Mandag ble nesten alt tatt igjen etter at børsen endte opp hele 7,92 prosent.

Mandag startet med positive vibrasjoner fra Asia der børsene endte opp mellom 1,85 og 4,34 prosent mandag. Unntaket var Shanghai Composites som endte marginalt ned 0,29 prosent.

Oslo Børs var opp 4,58 prosent etter bare to minutters handel. Siden fortsatte oppgangen og ble ytterligere forsterket etter at Wall Street åpnet positivt. Da Oslo Børs stengte klokken 17.30 var hovedindeksen kommet opp i 250,52 poeng - en oppgang på 18 punkter (7,92 prosent).

- Dagen i dag var en meget hyggelig dag på Oslo Børs og skyldes i hovedsak at både den norske og internasjonale pengemarkedsrenten gikk ned. At oljeprisen steg bidro også, sier aksjestrateg Magne Naustvik i Nordea til Nettavisen.

Den viktige pengemarkedsrenten tremåneders Libor falt til 4,06 prosent mandag ettermiddag. Det er ned fra 4,42 prosent på fredag.

Et fat nordsjøolje, med levering i desember, omsettes mandag kveld for 69,69 dollar, opp 0,13 prosent. Et fat Brent crude-olje (desemberlevering) steg med 1.55 dollar (2.2 prosent) til 71.15 dollar per fat på Londons ICE Futures Europe exchange.

En årsak til at oljeprisen viser oppgang var helgens beslutning i OPEC om å fremskynde ett planlagt møte.

- OPEC møtes førstkommende fredag og alle forventer et kutt i produksjonen, eneste spenningsmomentet er hvor mye, sier Naustvik.

Hvorfor synker pengemarkedsrenten?

- Det kan se ut til at tiltakene fra norske og internasjonale myndigheter nå begynner å virke og at vi er på vei tilbake til normelen, men det er for tidlig å konkludere, sier Nautsvik og minner om at markedet er ekstremt utsatt for svingninger.

- Husk at i forrige uke steg børsen kraftig både mandag og tirsdag, men da sluttstrek ble satt fredag viste fasit en betydelig nedgang, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere