RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs med aktivitetsrekord i oktober

Sist oppdatert:
Aktiviteten har aldri vært større ved Oslo Børs enn i oktober. Snittomsetningen i den turbulente måneden nådde 4,1 milliarder kroner dagen
Det var svært blandet aktivitet på Oslo Børs i oktober om man skal ligge kursene til grunn. Det største sammenhengende fallet kom i forrige måned, med seks dager fall på rad.

Man må tilbake til februar 2003 for å finne like mange dager med gjentagende nedgang.

I løpet av måneden falt Oslo Børs med 2,7 prosent, på grunn av fallende oljepris og spenning knyttet til presidentvalget i USA, skriver Oslo Børs i en pressemelding mandag.

Dette førte til at indeks-tungvekterne på Oslo Børs, Statoil, Norsk Hydro, Telenor og Yara, falt og trakk resten med seg.

I oktober ble det i snitt omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 4,1 milliarder kroner hver dag, som er den høyeste omsetningen målt på Oslo Børs i en måned noensinne. Hver dag ble det i snitt gjennomført 14.741 handler i børsens handelssystem.

Så langt i år er det i snitt omsatt for 3,4 milliarder pr dag, fordelt på 13.073 handler. Tilsvarende tall for 2003 var 2,2 milliarder eller 9.400 handler, skriver børsen i en pressemelding.

I derivatmarkedet ble det i snitt omsatt 21.391 kontrakter hver dag i oktober, som er en liten økning fra forrige måned. Hittil i år er snittet 21.299 kontrakter per dag.

I obligasjonsmarkedet var omsetningen omtrent som måneden før, og i snitt ble det omsatt for 2,8 milliarder kroner hver dag i oktober, ekskl. repohandler. I repo-markedet ble den gjennomsnittlige omsetningen pr dag på 12,8 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere