RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs så vidt i minus etter svak børsdag

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt brått fra start torsdag, men hentet seg inn i løpet av dagen. Hovedindeksen endte ned 0,03 prosent til på 470,63 poeng.

Utviklingen blant de mest omsatte aksjene taler sitt tydelige språk om en høyst variert dag på Oslo Børs. Subsea 7 gikk på en skikkelig smell og falt 13,5 prosent etter at de varslet høyere kostnader en tidligere antatt på et prosjekt i Brasil. En omsetning på nesten halvannen milliard gjør Subsea 7 til torsdagens suverent mest handlede aksje. Aker Solutions og PGS er ned henholdsvis 3,5 og 2,5 prosent.

Best blant de mest omsatte er Marine Harvest, som stiger 4,5 prosent, mens Seadrill er opp 1,6 prosent. Gode nyheter fra Myanmar var ikke nok til å løfte Telenor, som endte med et kursfall på 0,3 prosent.

Oljeprisen steg litt over en halv dollar i løpet av dagen, og et fat nordsjøolje kostet 102,94 dollar torsdag ettermiddag. Amerikansk lettolje ble omsatt for 96,9 dollar.

I Europa var det mange børser som hadde en god dag, og best av de største var London, der FTSE 100-indeksen steg 1,4 prosent. CAC 40 i Paris var opp 1,1 prosent, mens Frankfurts DAX steg med trekvart prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere