RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs sender brev til DNO

Sist oppdatert:
Oslo Børs' Tor Arne Olsen bekrefter at Børsen vil ha svar på hvem som leder DNO. - Vi forventer at selskapet forholder seg til Allmennaksjeloven, sier Olsen til iMarkedet
Les også:

Kommentar: Verst i Norge på aksjonærpolitikk
DNO skal granskes
Nest største aksjonær forbigått
Hvem leder DNO?
DNO-aksjonærene kneblet Gerdt Larsen

iMarkedet referte fredag og mandag fra den mye omtalte generalforsamlingen til oljeselskapet DNO. Her kom det blant annet frem at daglig leder Helge Eide faktisk ikke leder selskapet. Det er nemlig stor-aksjonær og Bergens-investor, Berge Gerdt Larsen, som leder DNO kom det frem på generalforsamlingen.

I Brønnøysund-registrene er adm. direktør Helge Eide oppført som DNO ASAs daglige leder. Dette plasserer adm. direktør Eide over konsernsjef Gerdt Larsen i kommandolinjen. Men på generalforsamlingen ble Eide selv ble til slutt presset til å innrømme at Gerdt Larsen var øverste leder av selskapet, også administrativt.

Må redegjøre overfor Oslo Børs

Gerdt Larsen er også styreformann i DNO. Derfor kan han ikke, ifølge allmennaksjeloven, også være daglig leder i DNO.

- Dette tar vi opp med selskapet rimlig fort. Vi forventer at selskapet forholder seg til Allmennaksjeloven nå de er notert på Oslo Børs, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til iMarkedet.

Børsen tar nå kontakt med DNO for å oppklare forholdet rundt den daglige ledelsen.

Revisor ble presset

På generalforsamlingen til DNO ble også revisoren til DNO presset i spørsmålet om hvem som egentlig er daglig leder i selskapet.

Revisor Asbjørn Rødall ble fullstendig tatt på sengen av debatten.

- Jeg har ikke hatt noen grunn til å sjekke dette. Helge har redegjort for arbeidsdelingen, sa Rødal på generalforsamlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere