RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs ser labert 2003

Sist oppdatert:
Oslo Børs Holding leverte litt bedret resultat i fjerde kvartal, men omsetningen falt. Børsdirektør Sven Arild Andersen (bildet) jubler ikke over utsiktene for 2003
Oslo Børs Holding fikk et resultat før skatt på 12,5 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 11,5 millioner samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet økte fra 8,3 til 10,7 millioner. Driftsinntektene falt fra 57,5 til 54,7 millioner.

Det er spesielt salg av markedsdata til informasjonsdistributører som har falt. Handelsaktiviteten har derimot stabilisert seg.

- Oslo Børs er fortsatt preget av den globale nedgangen i verdipapirmarkedene. Utviklingen i hovedindeks og handelsaktivitet har imidlertid vært positiv i fjerde kvartal, heter det i kvartalsrapporten.

- Også i 2003 er det knyttet usikkerhet til aktivitetsnivået på Oslo Børs´ markedsplasser. Dette gjelder i særlig grad salg av markedsdata til informasjonsdistributører, men også handelsaktiviteten og antall noterte aksjeselskaper. Det har vært nedgang på alle nevnte områder i 2002. Selskapet er forberedt på at de underliggende volumer kan bli lavere i 2003 enn for 2002 som helhet, heter det i rapporten.

Børsen regner imidlertid med å motvirke dette med kostnadskutt og prisjusteringer, og regner med et resultat for 2003 som er på linje med hva som er oppnådd i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere