RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs snor unna EU med ny markedsplass

Sist oppdatert:
EU kommer med nye og strengere krav til børsnotering av obligasjonslån. Det tar Oslo Børs konsekvensen av og etablerer en 'light' markedsplass for obligasjoner. Les mer
Obligasjonsomsetningen på Oslo Børs er ikke all verden, og med nye regnskapsregler og EU direktiv vedrørende børsnotering av obligasjonslån kan gjøre markedet ennå strammere.

Årsaken er at nye regler vil skjerpe kravet til prospektplikt og informasjonsplikt fra selskaper som ønsker å børsnotere lån. Oslo Børs frykter at dette vil få flere til å unnlate børsnotering, og heller la lånene plasseres i det grå markedet.

Børsen har derfor tatt konsekvensen av dette og vil nå etablere en ny markedsplass for obligasjoner.

- Gjennom etablering av den nye markedsplassen ønsker børsen å kunne gi et alternativ hvor regelverket i stor grad kan 'skreddersys' ut i fra de behovene norske markedsaktører har. På den måten ønsker børsen å gi et tilbud som medfører at andrehåndsomsetning skjer under regulerte former og hvor alle er sikret en tilfredsstillende gjennomlysning, i motsetning til det som er mulig i det unoterte markedet. Dette skriver Oslo Børs i en pressemelding mandag.

På den alternative markedsplassen vil søknadsprosessen bli noe enklere enn i børsmarkedet. Når lånet så er tatt opp til notering vil låntaker bli underlagt en informasjonsplikt som i store trekk tilsvarer det som gjelder børsmarkedet

Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs sier til iMarkedet.no at Oslo Børs også jobber for å få markedsplassen for obligasjoner mer attraktiv for private investorer. Bare marginale handler skjer på vegne av private investorer i dag. Ett av virkemidlene er å endre klassifiseringen av markedet slik Oslo Børs har gjennomført med aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere