RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs svakt opp

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs tangerte 500 poeng idet handelen startet torsdag, men etter det har det stort sett gått oppover. Etter en halvtimes handel er indeksen opp 0,3 prosent til 502,13 poeng.

Torsdag formiddag går Statoil mot strømmen og er ned en halv prosent. Det kommer etter at dyrere olje grunnet den spente situasjonen i Syria løftet Statoil-aksjen 4,2 prosent onsdag.

Yara er ned marginale 0,1 prosent, mens det ellers bare er oppgang blant de mest omsatte aksjene. Best går det for Aker Solutions, som stiger med 1,2 prosent, mens cruiserederiet RCCL er opp 1 prosent.

Etter sommerens varslede oppsplitting av Rec i to selskaper - ett for silisiumproduksjon og ett solenergiselskap - har Oslo Børs nå mottatt søknad om notering av det nye selskapet Rec Solar, melder E24. Samme nettsted melder også at handelen med spillselskapet Funcoms aksjer er stanset mens børsen undersøker «visse momenter knyttet til selskapets aksjer».

Oljeprisen holder seg høy, og nordsjøolje koster torsdag formiddag 115,10 dollar fatet, mens amerikansk lettolje omsettes for 108,81 dollar.

I Europa er det London som åpner best av de toneangivende børsene; FTSE 100-indeksen er opp 0,6 prosent. CAC 40 i Paris og DAX-indeksen i Frankfurt er begge opp 0,3 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere