RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs-tall steg på økt aktivitet

Sist oppdatert:
Resultatene til Oslo Børs Holding steg i tredje kvartal, etter at aktiviteten løftet seg i kvartalet
I tredje kvartal 2003 oppnådde Oslo Børs Holding et resultat etter skatt på 16,3 millioner kroner, mot 10 millioner kroner i fjor.

Samlede inntekter i tredje kvartal var 58,1 millioner kroner, mot 51,1 millioner kroner.

- Økningen fra samme kvartal i fjor skyldes i hovedsak økt handelsaktivitet. Økte inntekter fra handel oppveier lavere inntekter fra salg av markedsdata og reduserte kursnoteringsinntekter.

De totale driftskostnadene i tredje kvartal ble 36,7 millioner kroner mot 39,6 millioner kroner i fjor.

Oslo Børs opplyser videre at aktivitetsøkningen i verdipapirmarkedene som fant sted i andre kvartal kvartal fortsatte i tredje kvartal.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 156 milliarder kroner, mot 97 milliarder kroner i fjor. Antall transaksjoner viser samme utvikling med 660.000 transaksjoner i tredje
kvartal mot 454.000 transaksjoner i tredje kvartal i fjor.

- Aktiviteten i førstehåndsmarkedet for aksjer er fortsatt lav. Verdien av aksjeemisjoner i tredje kvartal var 0,7 milliarder kroner(1,1). Ved utgangen av tredje kvartal er 182 selskaper notert på Oslo Børs. I løpet av kvartalet er 7 selskaper strøket fra notering. Det er hittil i år en netto nedgang i antall noterte selskaper på 21, heter det i meldingen fra Børsen.

Antall terminaler med markedsdata fra Oslo Børs er redusert med 2,7 prosent i tredje kvartal og 9,2 prosent hittil i år.

- Den økte markedsaktivitet forventes å gi noe høyere inntekter enn hva man antok ved utgangen av andre kvartal. Samlede driftskostnader for året som helhet forventes å bli på i underkant av 160 millioner kroner, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere