RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs venter på torsdagens rentemøte i EU

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet onsdag på 435,43 poeng etter en kraftig sluttspurt den siste timen. Oppgangen var på 0,44 prosent og omsetningen på 3,6 milliarder kroner.

Markedet er preget av en avventende holdning før styremøtet i Den europeiske sentralbanken torsdag. Hittil denne uken har hovedindeksen sunket med 0,06 prosent og hele onsdagen beveget indeksen seg sidelengs før det kom en sterk sluttspurt. Årsaken var trolig lekkasjer om at det vil komme positive nyheter fra rentemøtet torsdag,

Av selskapene på hovedlista hadde hele 37 oppgang mens 15 måtte registrere nedgang og fire forble uendret. Ingen av de store selskapene opplevde store utslag i kursen. Statoil gikk ned med 0,34 prosent mens Telenor steg med 1,42 prosent. Verst gikk det ut over Fred Olsen Energy med en nedgang på 4,48 prosent etter at de to eierselskapene solgte seg ned i aksjen.

Prisen på nordsjøolje ble notert til 113 dollar og 21 cent per fat. Interbankrenta er nå nede i 2,02 prosent som er det laveste nivået siden regjeringen måtte sprøyte penger inn i de private bankene i etterkant av finanskrisen i 2009. Hvis nivået fortsetter rundt 2 prosent som nå, betyr det at rentemarginen i bankene er den høyeste på tre år. Lederen for Finansportalen.no, som drives av Forbrukerrådet, sa nylig til NTB at det fortsatt er store forskjeller mellom bankene, og at de fleste med boliglån nå vil få lavere rente dersom de bytter bank. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere