RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs verst i år

Sist oppdatert:
Oslo Børs har falt mer enn alle ledende børser hittil i år. Livselskapene bremser, traderne sliter og rente- og valutasituasjonen rammer bedriftene
Siden nyttår har Oslo Børs hovedindeks falt 9,9 prosent. Det er verre ann alle de ledende indeksen i verden, melder Aftenposten.

Nest verst er den tyske DAX-indeksen, som er ned 7,5 prosent, mens Nikkei i Japan faktisk har steget 1,4 prosent.

- Når det faller, faller det mer i Norge. Slik har det i alle fall vært tradisjonelt sett, sier aksjesjef Sveinung Hartvedt i DnB Markets til avisen.

- Oslo Børs bruker ofte også lengre tid før den henter seg opp igjen, sier han.

Hardtvedt oppsummerer problemene til Oslo Børs slik:

- Å bare se på utviklingen siden jul kan bli litt kunstig. Men det norske markedet har vært ekstremt utsatt for manglende kjøpere av aksjer. Vi ser at livselskapene bremser, og der forsvinner en viktig kilde. Vi ser også at de store traderne har slitt lenge. Både deres risikoevne og risikolyst er rammet av nedgangen. Vi har også en særnorsk situasjon med sterk valuta og høy rente som påvirker, sier Hartvedt.

DnB Markets har nå en nøytralanbefaling på aksjemarkedet.

- Vi skal ha et møte mandag der vi vil vurdere om vi skal gå til overvekt på grunn av sterkt kursfall. De makrosignalene vi ser peker ikke nedover. De peker ikke akkurat oppover heller, men signalene er mer positive, sier Hartvedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere