RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs verst i verden

Sist oppdatert:
Mens norske skiløpere feier gulvet med konkurrentene, er Oslo Børs verst i verden i år, og dumper videre torsdag. Vi nærmer oss samme nivå som da Saddam Hussein gikk inn i Kuwait i 1990
Oslo Børs hovedindeks er torsdag formiddag ned 1,4 prosent til 102,4 poeng.

Tungvekterne Orkla og DnB trekker børsen ned. Orkla la frem skuffende kvartalstall i dag, mens DnB ikke har klart å overbevise markedet om at man har kontroll på tapene i låneporteføljen. Mange ser på giganttapene til Nordea på lån til norske fiskeselskaper og lurer på om DnB vil styre klar av dette.

Fokuset på DnBs mulige tap startet for alvor mandag denne uken da iMarkedet refererte en analyse gjort av analytiker Sigmund Håland i ABG Sundal Colier, som var skremt over DnBs låneportefølje.

Orkla er i dag ned 6 prosent og DnB ned 4 prosent.

Verst i verden

Bare siden nyttår har Oslo Børs hovedindeks falt 11,2 prosent. Det er verst i verden, målt i norske kroner. Nest verst er Bovespa-indeksen i Brasil, som har falt 10 prosent.

Morgan Stanleys verdensindeks er ned 4,3 prosent hittil i år, målt i lokal valuta. Europeiske børser har jevnt over gjort det noe svakere enn dette, mens asiatiske børser jevnt over er omtrent på samme nivå som ved nyttår. USA har falt omtrent på linje med verdensindeksen.

På nivå med Asia-krisen
Dagens nivå er bare marginalt over bunn-nivået fra Asia-krisen i 1998, da indeksen bunnet på 100,88 poeng.

Børsen har i mellomtiden vært oppe på en topp på 225,04 poeng 14. september 2000.

Regner man om den gamle totalindeksen til dagens hovedindeks var børsen oppe på 100-nivået allerede i 1990, før Saddam også da ødela ballet med Kuwait-invasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere