Se presentasjonen av budsjettforslaget direkte:

- I dag legger vi fram byrådets forslag til Oslo-budsjett for 2022. Budsjettet er på 85 milliarder kroner. Vi har formet budsjettet for å sikre fortsatt trygg økonomisk styring av Oslo kommune, innledet byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse klokka 14.00.

I budsjettet setter byrådet av penger til en ekstern gransking av pandemihåndteringen.

- Det er viktig at kommunen lærer av den største krisen i nyere tid, sa Johansen.

- Dette budsjettet er en kraftig nyinvestering i en sterk, offentlig eldreomsorg, sa Johansen videre.

Han sa den sosiale nedstengingen av samfunnet under pandemien har kostet.

- Arbeidsledigheten biter seg fast på et nivå som er dobbelt så høyt som før pandemien. Det kan vi ikke akseptere, sa han videre.

Les også: Kollektivprisene øker i Oslo neste år: - Skuffende lave ambisjoner

Byrådet foreslår 84,5 millioner ekstra kroner i tiltak for arbeid og kvalifisering, blant annet 28,5 millioner kroner til arbeidsrettede tiltak i bydelene og 10 millioner kroner til tilrettelagt arbeid.

Byrådet i Oslo sier de blant annet vil gjøre det lettere å etablere egen virksomhet. Byrådet foreslår i sitt forslag til budsjett for 2022 å forsterke satsingen på etablerertjenesten med 4 millioner kroner. Videre vil de styrke Regionalt innovasjonsprogram med 13,8 millioner kroner. Programmet støtter særlig næringsklynger og entreprenørmiljøer. Det foreslås videre 10,3 millioner kroner til å videreutvikling av innovasjonsdistriktene Oslo Science City, Hovinbyen og Sentrum. 

- Vi ser at behovet for etablerertjenesten er større gjennom halvannet år med pandemi. Det er særlig bedrifter med personlig tjenesteyting som har slitt, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) ifølge en pressemelding fra Oslo kommune.