Onsdag kom byrådet i Oslo med budsjettet for 2022.

Der kommer det fram at byrådslederens kontor (BLK) i Oslo blir stadig større, tross at alle Raymond Johansens (Ap) tidligere budsjett har spådd det motsatte.

Les også: Kollektivprisene øker i Oslo neste år: - Skuffende lave ambisjoner

I 2022 skal byrådet bruke 786,5 millioner på egen administrasjon. Opp fra 718,2 millioner i 2021. Det er den klart største økningen på denne posten i alle Raymond Johansens budsjetter.

BLK er hjemmet til den politiske administrasjonen rundt byrådsleder Johansen og de andre byrådsavdelingene.

Les mer: Oslo-budsjett på 85 milliarder kroner - slik vil Raymond bruke pengene

Ifølge budsjettet har BLK ansvar for «drift av byrådet og byrådsavdelingene, Rådhusets forvaltningstjeneste, Kommuneadvokaten og Beredskapsetaten».

Av disse går tre av fire kroner til byrådsavdelingene.

Spår alltid nedgang

Raymond Johansen og Ap tok over byrådet sammen med SV og MDG i 2015. Alle budsjett etter dette har økt byrådets byråkrati, men samtidig spådd en nedgang i årene som kommer.

2019-budsjettet økte for eksempel BLK fra 606 til 620 millioner, men spådde en nedgang deretter til 586 millioner i 2022. 200 millioner under 2022-budsjettet som ble lagt fram denne uka.

I fjor ble det budsjettert med 663 millioner kroner til BLK, mens 2022-budsjettet viser at den reelle kostanden endte på 718,2.

Les mer: Gjelden eksploderer i Oslo kommune

Høyres gruppeleder i Oslo, Anne Haabeth Rygg, er kritisk til utviklingen.

– Byrådet fortsetter å øke byråkratiet i Oslo betydelig, ved å øke antall årsverk på Rådhuset. Det har de gjort siden de kom til makten og det er ingen god utvikling.

– Men man får vel nye ansatte med disse pengene, som øker kapasiteten til byrådet?

– Det er mer enn nok folk som jobber på rådhuset, svarer Haabeth Rygg kontant.

Les også: Disse deltar i sonderingene om ny regjering

– I tillegg bruker man kommunens investeringspenger til å kjøpe opp populære og veldrevne sykehjem og barnehager. Det er en næringsfiendtlig politikk som flytter penger fra private bedrifter og arbeidsplasser til kommunen.

Flere miljø- og klimaansatte

I budsjettet kan man lese om hva de ferske BLK-midlene skal gå til.

Les også: Riksrevisoren kan ikke granske pendlerbolig-saken

Det er blant annet fire millioner til å evaluere håndteringen av koronapandemien, 1 million til å gjennomføre Globaliseringskonferansen, samt en ny stilling til å «styrke det overordnede og tverrsektorielle arbeidet med miljø- og klimakommunikasjon».

Det er også nye stillinger til å styrke arbeidet med både beredskap og boligspørsmål, samt 1,1 millioner til rehabilitering av tårnene på Rådhuset.