RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-byråd vil ha hastemøte for å sikre jødene

Oslo (NTB): Byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Ola Elvestuen (V), vil ha et hastemøte for å få på plass bedre sikkerhetstiltak ved synagogen i hovedstaden.

Han har kontaktet Oslo politidistrikt, Det Mosaiske Trossamfund (DMT) og ulike kommunale etater for å innkalle til et møte så raskt som mulig.

- Det handler om å ta på alvor de truslene jøder blir utsatt for i Norge, og at byen må ta sitt ansvar, sier Elvestuen til Aftenposten.

Politiet har hovedansvar for sikkerheten ved synagogen i Oslo, men kommunen vil ta initiativ til å få på plass bedre ordninger enn det som finnes i dag.

- En mulig løsning vil være å stenge av deler av gaten utenfor synagogen, eller sperre den helt for biltrafikk, men vi må sette oss ned og vurdere hvilke tiltak som er mest hensiktsmessige, sier Elvestuen.

Det Mosaiske Trossamfund har en rekke ganger gitt uttrykk for frustrasjon over manglende sikkerhetstiltak, og over at DMT selv har vært nødt til å betale for mange av tiltakene. Fredag kom imidlertid politiet til stedet og har holdt vakt hele helgen etter at islamisten Ubaydullah Hussain ble siktet for trusler mot DMT. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere