*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-detektiv har åtte utro-oppdrag før jul

Foto: Thinkstock

Julebordsfylla gir høysesong for privatetterforskerne.

15.11.11 20:32

(SIDE2): - For øyeblikket har vi åtte saker gående, der vi etterforsker personer som mistenkes å være utro.

Det sier Knut Brende i M16 til Side2. Han er en av flere privatetterforskere som har nok å gjøre i julebordsesongen, og får stadig henvendelser der folk ønsker å få partnerens bedrifter kartlagt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Utroskap har kommet for å bli, det er like mange nå som før, sier Brende, som mener alkoholen har store deler av skylda for at festligheter før høytiden preges av utroskap.

- Julebord, kickoff, seminarer - alt som har med alkohol og jobb å gjøre, der forekommer det utroskap. Jo mer det drikkes, jo sprøere blir det.

Utroskap ikke uvanlig
Psykolog og professor ved Universitet i Bergen, Frode Thuen, har tidligere fortalt Side2 at mellom 60 og 70 prosent av alle parforhold vil oppleve utroskap. Tall fra Statens institutt for folkehelse viser at 30 til 50 prosent av gifte menn, og 20 til 40 prosent av gifte kvinner trolig vil ha sex med en annen en partneren minst én gang i løpet av ekteskapet.

Thuen sier 20 til 30 prosent av kvinnene og 30-40 prosent av mannfolka. Naturlig nok er det ikke like lett å måle slike tall.

Har du erfaring med utroskap på julebord? Tips meg på trine.stalsberg@nettavisen.no

- 70 prosent av alle parforhold er et høyt tall, men følger man et par gjennom et langt liv og legger sammen anslaget for at gifte menn og kvinner er utro, så blir det i verste fall slik. Men sannsynligvis er det reelle tallet litt lavere.

Flere menn
At privatetterforskerne har noe å gjøre er derfor kanskje ikke så rart, men selv om antall oppdrag de får har vært stabile de siste årene, har tendensen endret seg noe.

- Før var det flest kvinner som henvendte seg for å få hjelp til å finne ut om partneren var utro, men nå er det flest menn som ringer og har mistanke om at partneren holder på med noen på si.

Mistanke av en grunn
For stort sett gjelder også ordtaket ingen røyk uten ild - også når det gjelder mistanker om utroskap.

- I 90 prosent av tilfellene så vet den som kontakter oss at kjæreste eller ektefelle har noe på gang, at han eller hun er utro. De som leier oss inn føler noe er på gang, og ønsker stort sett å få bekreftet denne mistanken. Derfor kommer våre avsløringer sjelden som en bombe for dem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Colourbox.com

Tilgir ikke
Og dersom man blir avslørt, viser undersøkelser at langt fra de fleste av oss vil tilgi sin svikefulle halvdel.

Selv om menn er litt mer tilgivende enn kvinner, med 21,1 prosent av mannfolka villige til å tilgi, mot 17,9 prosent av kvinnene, så er kjønnene ganske så like når det kommer til å si nei til å tilgi. 56,8 prosent av mennene og 56,6 prosent av kvinnene ville ikke tilgitt partnerens utroskap.

Har du erfaring med utroskap på julebord? Tips meg på trine.stalsberg@nettavisen.no

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag