*Nettavisen* Nyheter.

«Oslo er som en svett armhule»

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Debatten raser om Oslo er bra eller dårlig. Hva mener du?

30.01.10 21:59

Torsdag skrev Nettavisen at Oslo er som en magnet.

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser nemlig at stadig flere, både nordmenn og etniske innvandrere, ønsker å bo i hovedstaden.

De siste 25 årene har befolkningen i Oslo økt med nesten 30 prosent, til 575.000 innbyggere i 2009. Bare i fjor økte innbyggertallet med 15.000 personer.

Les også: Oslo er som en magnet

«Kalde mennesker»
Debatten raser under saken, og de mange innleggene viser at uenigheten er stor om hvorvidt Oslo er et bra sted å bo eller ikke.

Hva mener du? skriv inn din mening nederst i saken!

«Oslo er som en svett armhule, tiltrekker seg alt mulig av små kryp.», skriver en av våre lesere.

«Jeg elsker Oslo! (...) Oslo er en dynamisk by, hvor ting ikke står stille. Det viktigste av alt er at her i Oslo har jeg friheten til å være den jeg vil!», skriver en annen.

Hun påpeker at byen har store valgmuligheter når det gjelder jobb, og at det er konserter, teaterstykker, stand-up, opera og balett hver kveld. I tilegg til et stort utvalg av restauranter, og nærhet til både Marka og sjøen, samt gode forbindelser til verden fra Gardermoen.

En leser mener imidlertid at Oslo er en by full av kalde mennesker:

«Har bodd i Oslo i 2 år, men dette er virkelig ikke en by for alle. Så jeg sier takk for meg, pakker sammen og flytter til et bedre sted. Denne byen er full av kalde mennesker som virkelig burde få øynene opp for sine medmennesker, istedenfor å tenke på seg selv og sin jobbkarriere.»

- Stort sig av yngre
Statistisk sentralbyrå (SSB) synes ikke det er så rart at Oslo opplever en så stor netto tilflytting. For veldig mange vil bo sentralt.

- Dette er jo en internasjonal greie, noe du ser overalt, flyttingen fra utkantstrøkene og inn til de sentrale strøkene, sier førstekonsulent Øyvind Rustad ved SSB til Nettavisen.

Flesteparten av dem som flytter til Oslo, er unge mennesker.

- Det er et stort sig av yngre folk som flytter til Oslo. De flytter fra utkantstrøk til sentrale strøk på grunn av jobb og utdanning, særlig jobb er en hovedgrunn for at de flytter, forteller Rustad.

Og når så mange unge personer bor i hovedstaden, blir det også født mange barn.

Den andre store gruppen som flytter til Oslo, er innvandrere, som ofte bosetter seg mer sentrumsnært enn etniske nordmenn.

Har du nettopp flyttet til Oslo? Eller trives du best på landet? Fortell din historie til Nettavisen.

«Oslo er en fin by»
En leser forteller at han har bodd i hovedstaden i over 30 år, og at han trives godt.

«Jeg synes Oslo er en fin og vennlig by jeg. Det er faktisk den eneste storbyen vi har! Og særlig stor er han vel egentlig ikke. Har bodd her i over 30 år og aldri vært utsatt for noe.», skriver han.

Han får støtte av en annen mannlig leser.

«Alle vil naturligvis til Oslo. Det er Norges eneste storby, beste klima, beste tilbud, Aker Brygge og ikke minst Holmenkollen. Norge er verdens beste land og Oslo er Norges beste og eneste storby. Det er bare sånn det er...», skriver leseren.

En annen leser er av en helt annen oppfatning:

«Jeg er svært glad for at jeg ikke har disse behovene som trekker folk til Oslo! Jeg får hodepine etter to timer innenfor bygrensa.»

Hva mener så du om Oslo? skriv inn din mening i kommentarfeltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.