RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo får dieselforbud på dager med høy luftforurensning

Dieselforbudet er ett av flere strakstiltak som nå innføres på dager med for høy luftforurensning i Oslo. Illustrasjonsfoto.
Dieselforbudet er ett av flere strakstiltak som nå innføres på dager med for høy luftforurensning i Oslo. Illustrasjonsfoto. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre dieselforbud på dager med høy luftforurensning.

– Målet er at vi ikke trenger å gå ut med anbefalinger om at astmatikere bør være hjemme på grunn av høy luftforurensning, sier samferdselsbyråd Guri Melby (V) til Aftenposten.

Les også: Vedtar dieselforbud onsdag - kan bli overkjørt av regjeringen

Les også: Sier ja til dieselforbud - sjekk hva Oslo-politikerne kjører selv

Dieselforbudet er ett av flere strakstiltak som nå innføres på dager med for høy luftforurensning i Oslo. Den høye luftforurensningen må vedvare over minst to dager for at det skal bli forbud mot kjøring med dieselbiler i hele eller deler av Oslo.

Kjøreforbudet vil ha unntak for enkelte kjøretøygrupper. Dette vil blant annet gjelde vareleveranser til Oslo, utrykningskjøretøy, kjøretøy som benyttes i offentlig tjeneste, pasienttransport, kjøretøy benyttet til utøvende næringsvirksomhet og av- og påkjøring til utenlandsferger.

Selv om bystyret har sagt ja til dieselforbudet, så må dette godkjennes av Statens vegvesen, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere