RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo får sykkelvennlige leiligheter

Det gamle industribygget i Nydalsveien 32B skal bevares, samtidig som tomten utvikles med moderne boliger med svært høy miljøstandard og som et forbildeprosjekt i FutureBuilt.
Det gamle industribygget i Nydalsveien 32B skal bevares, samtidig som tomten utvikles med moderne boliger med svært høy miljøstandard og som et forbildeprosjekt i FutureBuilt. (Cobe/MAD/Luxigon)
Sist oppdatert:
Syklister skal ha høyere rang enn bilen i et nytt boligprosjekt i Nydalen i Oslo.

Her blir det tyverisikre sykkelrom ved inngangspartiene, vaske- og mekkesoner for sykkel og leiligheter med tørkeskap til sykkelklærne, skriver Aftenposten.

– Vi har sagt at Nydalen skal bli Oslos sykkeldestinasjon. Vi tror det blir lettere å ta sykkelen til butikken når man kan gå fra leiligheten og rett ned i sykkelboden ved inngangen. Når sykkelen er mer tilgjengelig enn bilen er det kanskje lettere å bruke sykkelen, sier prosjektleder Arne Henry Sørra hos bydelsuvikleren Avantor.

Det er gammel industribygg som i sin tid tilhørte Christiania Spigerverk som skal gjøres om til kontorer og leiligheter.

Utbyggingen er en del av prosjektet Future Built, som blant andre Oslo kommune, Enova, Husbanken og Miljøverndepartementet står bak. Målet er å realisere 50 forbildeprosjekter, både områder og enkeltbygg, som skal redusere klimagassutslipp med minimum 50 prosent innen områdene transport, energi- og materialbruk. Så langt er 42 i gangsatt, 27 av dem er i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere