- Jeg har stor forståelse for at spesielt utelivsbransjen og drivere og brukere av treningssentre er utålmodige nå. Første del av trinn 2 i gjenåpningsplanen ser ut til å ha gått bra, men vi må fortsatt være forsiktige. Hvis smittetallene går i riktig retning bør det være mulig å åpne restauranter, treningssentre, kulturaktører og andre arenaer før mai er omme, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding.

Han opplyser også at kommunen vil komme tilbake til resten av trinn 2 i gjenåpningsplanen i slutten av neste uke.

Det blir imidlertid noen lettelser i neste uke for de eldste skoleelevene i hovedstaden, nærmere bestemt fra og med tirsdag 18. mai.

- Overgang til gult nivå gjør vi ut fra smittevernfaglige råd. Trenden for smittetallene blant barn og unge sett under ett er fortsatt nedadgående og den generelle situasjonen er fortsatt positiv med stadig flere vaksinerte og nedgang i antall innleggelser.

- Når vi nå åpner opp litt og litt må vi nok regne med at vi også får se en liten økning i smittetall, men for aldersgruppen 16-19 skjer det i veldig liten grad smitte i skolen. De siste tre ukene har det kun vært ett tilfelle per uke som har hatt skole som antatt smittested mens husstand, ukjent og privat samling er de viktigste, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV).

Raymond Johansen ber folk om å ikke samle seg i parken for å drikke alkohol, og lanserer en annen løsning: