*Nettavisen* Nyheter.

Oslo går for OL-søknad

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Her er det reviderte budsjettet.

04.06.12 14:40

Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti er blitt enige om Oslo kommunes reviderte budsjett for 2012.

Blant annet er det nå enighet om å starte arbeidet med en OL-søknad for å få OL til byen i 2022.

- Det bevilges 50 millioner kroner til å starte arbeidet med en OL-søknad i 2012. De midlene som byrådet nå ønsket å sette av til dette arbeidet neste år, henvises til den ordinære budsjettbehandlingen for 2013, står det i en pressemelding fra de borgerlige partiene.

- For den videre fremdriften av arbeidet med søknaden er det vesentlig at staten så raskt som mulig tydeliggjør sitt forhold til OL-prosjektet, står det videre.

Frp har tidligere truet med å stemme mot den videre OL-prosessen, siden pengene ikke var på plass. Da bystyrets samferdsels- og miljøkomité skulle behandle saken i mai, ble saken utsatt.

Her er budsjettrevideringen

Mer mat til eldre
Høyres gruppeleder, Eirik Lae Solberg, sier han er godt fornøyd med det reviderte budsjettet.

- Den ansvarlige budsjettrammen videreføres i revideringen, påpeker Solberg overfor Nettavisen.

Ernæring for eldre er en budsjettvinner i det reviderte budsjettet for Oslo kommune.

- Oslo FrP har alltid prioritert eldreomsorgen høyt og har de siste årene bidratt til en sterk satsing på sykehjemmene i Oslo. Nå er det ernæring som vi har valgt å løfte med å øke det daglige matbudsjettet for hver beboer fra 72 kroner til 100 kroner. Det blir bedre tid til måltidene og mer mat, samt kaker og annen kos for beboerne på sykehjemmene, sier gruppeleder Carl I. Hagen.

Det settes av 34 millioner kroner ekstra til mat og ulike næringstiltak på sykehjemmene, noe som fører til at matbudsjettet på sykehjemmene øker med 38 prosent.

Hovedpunktene
Her er hovedpunktene i det reviderte budsjettet:

- Budsjettpartnerne prioriterer å trygge en verdig alderdom for Oslos innbyggere ved å sette av 34 millioner kroner til styrket ernæring for sykehjemsbeboere. Dette innebærer at matbudsjettet per beboer økes fra 72 til 100 kroner dagen. Samtidig settes det av midler til ulike næringstiltak på sykehjemmene.

- De lokale sykehjemskjøkkenene på Tåsen, Kantarellen, Fagerborghjemmet og Lille Tøyen sikres fortsatt drift gjennom en tilleggsbevilgning på 1,9 millioner kroner.

- Det er lagt inn 2 millioner kroner til norskopplæring av barnehageansatte for å sikre at norsk er arbeidsspråket i samtlige av kommunens barnehager.

- Budsjettforliket reduserer kommunens gjeld med 52,6 millioner kroner utover byrådets fremlagte sak, slik at samlet gjeldsreduksjon i budsjettforliket blir 93,6 millioner kroner.

- Byrådets forslag om en tilleggsbevilgning for å sikre et sommerskoletilbud til alle som ønsker det, begynne talentsatsingen i matematikk fra skolestart i høst og bedre fremkommeligheten i Prinsens gate får også tilslutning i forliket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.